skip to Main Content
Bakningens Baksidor åtgärdade

Bakningens baksidor åtgärdade

Finns det någonting godare än precis nybakade bullar? Eller kakor som är så spröda att de nästan faller isär bara av att man tar i dem? Bakverkens under är många, och det finns någonting för alla smaker. Och tycker man själv om att baka så finns det alltid utrymme för att sätta sin egen lilla prägel på många av dessa saker.

Nackdelar och åtgärder

De stunder då det vankas en klassisk svensk fika är många. Allt ifrån att man är ute med kompisen på stan till det lite större barnkalaset, och allting däremellan. Att servera hembakat känns alltid som snäppet lyxigare, även om konditoribakelser även de är väldigt eleganta.

Med med allt det goda kommer det alltid någonting ont och i det här fallet handlar det om hälsan. Det är vida känt att bakverk i alla dess former inte är det mest hälsosamma man kan äta, men det finns alternativ. Speciellt när man bakar själv så går det att ersätta vissa produkter med andra som är mindre skadliga för hälsan.

Skulle det dock ha blivit lite för mycket av allt det goda så kan det ha effekt även på tänderna. De ska bli skadade och se allmänt slitna ut. Det går dock att råda bot på detta genom att utföra en tandblekning och få tillbaka tändernas utseende till hur de en gång såg ut, om inte ännu bättre.

För hand eller med assistent?

Det finns olika skolor när det kommer till hur själva baket ska gå till. Vissa menar på att man ger mer kärlek till varje enskilt bak om man knådar degen själv och investerar den tiden. Andra tycker att det är bättre att ta den enkla lösningen och använda en hushållsassistent. Att använda assistenten går generellt lite fortare och ibland kanske det är just det som är den avgörande faktorn: “Vad har jag egentligen tid till?”

Back To Top
Total