skip to Main Content
Livsmedel Att Undvika Efter Tandblekning

Livsmedel att undvika efter tandblekning

Tandblekning fortsätter att vara populärt och ett snabbt sätt att ge sitt leende en liten uppfräschning. Ett bländande vitt leende är något vi alla uppskattar och idag är det enklare än någonsin att uppnå de perfekt vita tänderna med små medel. Oavsett om du använder dig av tandblekning hemma eller går till en tandläkare för att bleka tänderna är det viktigt att du sköter dem rätt efteråt. Det finns vissa livsmedel man måste undvika för att inte riskera att få fula färgskiftningar på tänderna efter blekningen.

Undvik dessa livsmedel efter tandblekning

Det viktigaste att undvika efter en tandblekning är starkt färgad mat och dryck. Bland dessa ingår bland annat tomat, kaffe, rödbetor, rött vin och blåbär. En bra fingervisning är att om det lämnar starka fläckar på dina kläder som är svåra att få bort, kommer det att göra detsamma på dina tänder. Under de första tre dagarna efter en tandblekning är det alltså viktigt att äta så färglös mat som möjligt. Vill du trots detta dricka kaffe bör du dricka det tillsammans med mjölk och helst genom ett sugrör så att tänderna skyddas så mycket som möjligt.

Vad får jag äta efter att ha blekt tänderna?

Det kan låta tråkigt att äta under hårda restriktioner även om det bara är för några dagar. Det viktigaste att komma ihåg är att detta är för ditt eget bästa. För att tandblekningen ska hålla så bra som möjligt och inte riskera att vara förgäves är det viktigt att inte fuska på något sätt. För vad är meningen med att bleka tänderna om du ändå ska missfärga dem bara några timmar senare?

Viktigt är det också att istället fokusera på vad du faktiskt får äta och passa på att äta lite extra av detta under dessa dagar.

Vit fisk, kyckling, pasta med ljusa gräddiga såser, bröd och ljusa frukter är bara några av de saker du kan festa loss på under dessa dagar. Ju ljusare mat desto bättre, helt enkelt. Frukterna du kan äta är tillexempel äpple och päron utan skal, honungsmelon, galiamelon och banan.

Back To Top
Total