skip to Main Content
Bjud På Söndagsscones

Bjud på söndagsscones

 

Det finns få saker som är lika härliga som att vakna upp en söndagsmorgon och känna lukten av nybakade scones. Är det du som står för baket i hemmet kanske du inte vaknar upp till doften, men efter bara cirka 15-20 minuter har du nybakat bröd på bordet. Scones har länge varit en stor favorit i många hushåll och avnjuts bäst tillsammans med söta marmelader och goda ostar.

Reglerna är enkla och ingredienserna få. Här behöver du bara smör, mjöl, bakpulver, salt och mjölk. Vilka pålägg som du sedan vill ha är naturligtvis valfritt och många föredrar scones enbart med en klick smör på toppen. Har man inte gjort scones förut kan degen kännas kletig att arbeta med och konsistensen skiljer sig mycket från när man bakar vanligt bröd. Detta är dock ingenting att oroa sig för, utan ger scones den krispiga ytan och den mjuka, välsmakande insidan.

Degen ska enligt tradition klickas ut i form av två stora kakor, som man sedan delar upp i fyra rutor var. Vill man klicka ut mindre scones på en gång så går även detta bra, men kom ihåg att då ändra tillagningstiden.

Back To Top
Total