skip to Main Content
Så Lyckas Du Med Kladdkakan

Så lyckas du med kladdkakan

 

Sverige har många populära bakverk och efter kanelbullen är det troligtvis kladdkakan som ligger högst upp på listan. Den mörka och knapriga ytan döljer ett tjockt lager av krämig choklad och tillsammans med vaniljglass eller vispad grädde är varje fikapaus eller bjudningstillfälle räddat. Att baka kladdkaka är inte svårt och det finns många olika sätt att gå tillväga. Fördelen med kladdkakan är att den själv kan anpassas efter den personliga smaken genom att reglera hur länge kakan ska befinna sig i ugnen.

På majoriteten av alla kladdkake-recept är det ingrediensen kakao som är i fokus. Kakaon ger kakan sin chokladiga smak och även här kan man själv välja hur “mörk” man vill att kakan ska bli. Att baka en kladdkaka med riktig choklad kan för många kännas svårt och krångligt, men sanningen är att det är minst lika enkelt och ger kakan en helt annan smak och konsistent. Utöver detta så får kakan också en mer exklusiv känsla, vilket passar utmärkt för den som vill bjuda gäster på något riktigt fantastiskt.

Att baka med äkta choklad är mycket enkelt och vem som helst klarar av det. Först gäller det att hitta en choklad som du tycker om och som du vill använda dig av, men rekommenderat är att man väljer en choklad med cirka 70 % kakao. Många föredrar att kladdkakan har en djupare ton av choklad, men naturligtvis väljer man det som passar bäst för en själv.

Kom ihåg att choklad inte ska smältas innan den rörs ner tillsammans med resten av ingredienserna. Finhacka istället chokladen och låt det smälta smöret göra jobbet. Chokladen bör inte vispas ner i smeten, utan kakan får bäst konsistens om ingredienserna vänds ner. Följ ett enkelt recept från en kokbok eller bakningssajt online och du kommer inte misslyckas!

Back To Top
Total