skip to Main Content
Att Tjäna Pengar På Sin Bakning

Att tjäna pengar på sin bakning

Om man ska stödja en skolklass eller kanske en förening inför en resa eller större inköp finns det olika sätt att få in pengar på. Ett sätt är genom att man säljer bakverk och produkter.

Kombinera försäljning av produkter med hembakat

Genom saljdirekt.se kan man köpa till exempel saffran. För att öka inkomsten av försäljningen kan man köpa in saffran och sälja de burkarna tillsammans med lite av det hembakade. Då kan kunderna köpa bakverk och provsmaka produkten innan de köper den.

Vad kan man baka och sälja?

Det finns en hel del saker man kan baka och sälja. Varför inte baka små kakor med saffran, lussebullar eller kladdkaka? Man kan också göra större tårtor och antingen sälja dem hela eller i bitar. Det beror lite på hur avancerad man vill vara i köket. Den mer erfarna kanske ger sig i lag med mer komplicerade bakverk medan nybörjaren håller sig till enklare saker.

Viktigt att tänka på

När man ska baka saker för att sälja dem är det extremt viktigt att man är noga med ingrediensernas kvalitet och hygienen. Det sista man vill är att någon ska bli sjuk. Se alltså till att tvätta händerna och att rengöra köket ordentligt innan du börjar baka. Du bör också ha koll på vilka ingredienser du lägger i kakor eller bullar. Skriv gärna upp dem på en etikett och placera den på burken eller påsen. Då kan eventuella allergiker som köper bakverken se vad de innehåller.

Tänk också på att inte ta ut för höga priser. Om du till exempel säljer saffran sätter du inte priserna på egen hand men däremot kan du bestämma prislappen på bakverken.

Back To Top
Total