skip to Main Content
Att Tänka På Vid Val Av Bakmaskin

Att tänka på vid val av bakmaskin

Att investera i en bakmaskin kan vara ett smart drag, för den som lätt och smidgit vill ha färskt bröd och bakverk hemma. Det som bakmaskinen egentligen gör, är att underlätta alla de grundläggande stegen, såsom att blanda, och knåda degen. I vissa maskiner räcker det med att ställa in tiden på en timer, så har man i princip ett färdigt bröd i handen. De moderna bakmaskinerna skiljer sig markant åt, från de som introducerades som årets julklapp 1988. Idag finns det många olika program och förval att välja på, och bakningen blir till en fröjd i köket. Det är heller inte ovanligt att det går att “förbeställa” en särskild konsistens eller yta på brödet.

Grunderna

Mjölet är grunden för allt i bakväg, och de flesta väljer att handla ett färdigt mjöl i matbutiken. Man kan med fördel välja ett ekologiskt mjöl, och man bör även vara beredd på att testa olika fabrikanter och sorter. Den som vill ta steget längre, kanske vill prova att skörda sitt eget mjöl. Detta kräver förstås att man har tillgång till ett mindre lantbruk eller större koloniträdgård. Man kan införskaffa billig utrustning på nätet, för att bli en hobbybonde, bland annat en smidig betesputs eller varför inte en ergonomisk lie. I väntan på drömmen att vara helt självförsörjande, kan en bakmaskin ge en hel del glädje. Finns det något mysigare ön att äta sitt hembakade bröd. Här är några saker att tänka på innan man slår till på en bakmaskin:

  • Kan man ta ut brödformen ur maskinen eller inte?
  • Är maskinen tillräckligt stor, för den mängd bröd man vill baka?
  • Hur långt framåt går det att ställa timern?
  • hur många färdiga program erbjuds? Finns de sådana funktioner du har nytta av, eller önskar du dig en mer enklare variant?
Back To Top
Total