skip to Main Content
Bakning Och Matlagning

Bakning och matlagning

Bakning och matlagning är något som vi gör varje dag. Det är viktigt att äta bra för att må bra, så varför inte göra matlagning och bakning till något roligt? Men hur gör vi för att äta nyttigt och laga inspirerande mat? Här är några bra tips till dig som behöver en nystart i matlagandet och bakandet.

Fotografera mat!

Hur kan du göra din matlagning och din bakning roligare? Kanske har du ett stort fotointresse och gillar att fotografera mat. I så fall kommer här några bra tips. Mat kan vara svårt att fotografera men det blir alltid enklare när man fotograferar mat i en omgivning där fokus inte ligger på maten på tallriken. Ska du fotografera en sommarmåltid passar detta bra att göra utomhus i en trädgård. Arrangera fina utemöbler, som dessa från hillerstorp utemöbler, använt fint porslin och servera maten vackert. Sedan är det bara att låta kameran gå!

I dag är våra smarta telefoner så välutvecklade att vi ofta inte behöver en extra kamera. Men för den som blir intresserad av att fota mat kan det vara bra att investera i en digital kamera. Ett annat bra tips är även att investera i fina tallrikar och glas och prydnader till bordsserveringen. På så vis är maten vacker när den serveras och detta kommer att synas på dina bilder.

Samla på recept och testa nya maträtter

Andra kanske tycker det är roligt att samla recept och testa nya olika maträtter. Har du aldrig ätit till exempel svenska kåldolmar eller polska piroger? Då är det dags att testa och laga dessa. Eller varför inte skippa att följa ett recept och istället klura ut några bra maträtter på egen hand. Köp en fin loggbok och anteckna vilka recept som vare en höjdare och vilka som skulle behöva justeras.

Kunskap är makt

Ett populärt talesätt är vi är vad vi äter. Och visst är det sant – vad vi äter påverkar så hur vi mår och hur vi tänker. Därför är det viktigt att lära sig om varför vi äter olika råvaror och hur de påverkar vår kropp. En trend de senaste åren har varit att se till att äta så mycket superfood som möjligt, vilket absolut är en bra tumregel. Superfood är till exempel grönkål, blåbär, broccoli, chia frön och nötter. Det är helt enkelt mat som innehåller många olika sorters vitaminer och näring.

Ha det kul!

Kanske inte så enkelt, men det allra bästa är såklart att njuta av din matlagning eller din bakning. Se tiden som du lägger i köket som en möjlighet att slappna av och njuta av nuet. När man jobbat en lång dag och kanske varit och tränat är det väldigt skönt att sätta på bra musik eller radio och ställa sig i köket och låta inspirationen flöda och skapa något som man mår bra av att äta.

Back To Top
Total