skip to Main Content
Börja Jobba Som Kock

Börja jobba som kock

Har du fått ett nytt intresse för matlagning eller har intresset kanske alltid varit där? Att jobba som kock är både roligt och utvecklande och vill det sig väl kan man lyckas klättra en bra bit upp i karriären.

Är man fortfarande ung är det första steget att välja ett gymnasium som har en hotell och restaurang-inriktning. Här får man lära sig grunden till maglagning, men även lära sig om hygien och hälsa. Kockyrket går ut på att man tillsammans med kollegor arbetar med att laga mat som sedan ska ut till restaurangens gäster och det kan handla om allt från lunchrestauranger, storkök på en skola eller att laga mat på ett hotell.

Som kock är det kunskap och erfarenhet som ligger o fokus för att man ska lyckas få ett bra jobb. En gymnasial utbildning är nästan alltid det första steget, men innan man söker arbete kan det vara bra att vända sig till en “KY-utbildning, t.ex. en folkhögskola med den inriktning som du söker. En eftergymnasial utbildning ger större jobbmöjligheter och för den som vill kan man gå direkt till att jobba som köksmästare om man så önskar. Som kock gäller det att man är duktig på att planera sitt arbete, men även att man är strukturerad, kan ta egna initiativ och att man är kreativ.

För den som vill jobba som kock ser framtiden god ut. Arbetsmarknaden är yrket är stort och det söks ständigt nya kockar till ett varierande utbud av restauranger och storkök. Som kock har man även möjlighet att arbeta inom livsmedelsindustrin eller på tv och i mattidningar. Precis som med nästan alla jobb på marknaden är det bara en själv som sätter gränserna för hur långt man vill komma.

Back To Top
Total