skip to Main Content
Gör Barnkalaset Till Det Bästa

Gör barnkalaset till det bästa

Att anordna barnkalas är mycket roligt, även om det kräver en hel del planering. De allra flesta föräldrar vill naturligtvis att födelsedagsbarnet och vännerna ska få den bästa upplevelsen möjlig, både i form av lekar och underhåll, men även när det kommer till den mat och de godsaker som det ska bjudas på. Fördelen med just barnkalas är att man sällan behöver lägga ner någon större energi på att tänka ut lyxiga eller speciella maträtter, eftersom de allra flesta barn gillar samma sak.

Korv med bröd och hamburgare är maträtter som ofta syns till på barnkalas. Maten är enkel att förbereda och sköter sig själv under tiden på barnen ska underhållas och ses till. Här kan man bjuda på varierande tillbehör i form av ketchup, någon god dressing, gurkskivor och annat smått och gott som barnen själva får lägga på. Båda maträtterna är också relativt billiga att handla in, även om antalet gäster kommer att bli många.

Muffins, kakor, kanelbullar och tårta. Barn kräver inte mer än så och även om hembakat alltid uppskattas, så är det få barn som faktiskt vet skillnaden på färdiga bullar och nybakade. Vill man baka eget är dessa alternativ dock utmärkta. Bullarna kan bakas i god tid innan och sedan frysas in, för att på kalasdagen värmas upp i ugnen. Småkakor kan även dessa förberedas innan och med en bra kakburk så håller kakorna sig fräscha i många dagar, ibland mer än så.

Det är inte ovanligt att man väljer att ha ett tema på kalas. Kanske är det barnets favoritkaraktär från ett barnprogram eller ett specifikt djur som barnet tycker extra mycket om. Att anpassa maten efter temat är roligt både för den som ska tillaga maten eller utföra bakningen, men även för barnen som kanske får se något helt nytt. Med en stor dos fantasi och rätt redskap kan man göra allt från katt-muffins, superhjälte-tårtor, prinsess-kakor med ätbart glitter eller varför inte använda karamellfärg för att färga det olika matvarorna i regnbågens alla färger. Väljer man att använda sig av dekorationer, glasyr eller t.ex. frosting är det dock bra att vänta med dekorationen till kalasdagen. Att frys in grädde, strössel, frosting eller t.ex. färska frukter blir sällan bra när de väl är dags att tina skapelserna.

Back To Top
Total