skip to Main Content
Egen Pasta – Enkelt Och Gott

Egen pasta – enkelt och gott

 

Det kanske inte är alla som har tid att ställa sig och göra egen pasta efter en lång dag på arbetet. Barnen är hungriga och skriker efter mat och så gör även den egna magen. Det är lätt att man plockar fram första bästa pastapaket ur skafferiet och detta är naturligtvis ingenting man ska känna skam över. Inför helger eller gäster kan det dock vara gott att bjuda på pasta där man har lagt ner lite extra mycket kärlek och tid och då är egengjord pasta ett perfekt alternativ!

För att komma igång behöver du se till att du har ägg och durumvete på plats. Vill man göra spagetti kan en pastamaskin vara nödvändig, men för den som nöjer sig mer egengjorda makaroner går det lika bra att använda händerna. Fördelen med en pastamaskin är inte enbart att den kan strimla pastan till perfekta former, utan hjälper även till att få degen så platt och utkavlad som möjligt.

Hur lång tid din pasta kommer ta är svårt att säga, men man får räkna med att hela processen från början till slut kan ta allt mellan 1 timme upp till 4 timmar.

Back To Top
Total