skip to Main Content
Håll Rent I Köket

Håll rent i köket

När man ska äta eller bara kommer på besök hos någon är köket ofta det första man lägger märke till. I de fall köket är smutsigt eller bara ser ovårdat ut kan man i många fall dra sig för att vilja äta där. Vem vet vad som egentligen finns i maten. Många tycker att det är svårt och jobbigt att hålla det rent och snyggt i köket men är så fallet egentligen? Finns det några knep som kan göra renhållningen lite lättare?

Vardagsstädning

Köket är en plats som generellt sett behöver städas varje dag. Direkt efter frukosten kan man till exempel se till att skölja muggar med mera och sätta dem i diskmaskinen, eller diska ur dem och sätta dem på tork. Bordet torkas av, kaffebryggaren rengörs och bänkarna torkas. Då ser köket relativt rent ut. Till vardags hör det också till att man tar ut sopor, återvinning och annat som annars riskerar att börja lukta illa.

När det är dags att flytta

Om man ska flytta ifrån en bostad man bott i länge kan köket vara ett riktig jobbigt rum att städa. För det första ska ugnen städas, man ska da ut spisen och rengöra dess sidor, bakom och under den. Även kyl och frys ska dras fram och göras rent. Frysen ska frostas av och kylen måste torkas ur. Alla skåp och lådor måste städas både inuti och utvändigt. Även uppe på köksskåpen måste man se till att städa ordentligt. Där samlas ofta ordentligt med fett och det kan vara svårt att ta bort. Det kan vara klokt att anlita Flyttstädning i Växjö för att det ska bli riktigt rent och för att en hyresvärd eller husköpare inte ska kunna klaga på något.

Gör rent innan bakning och matlagning

Innan man ska laga mat eller baka kan det också vara bra att göra rent lite extra i köket. Vem vill ha smuts, hår eller djurpäls i det man äter? Genom att städa av ordentligt kan man slippa de flesta problemen och minska risken för att det hamnar olämpliga saker i maten. Köksbänkar kan det hamna allt möjligt på, till exempel köttsaft, påsar från affären och mycket annat. Alla de här sakerna kan ha bakterier på sig och det vill man inte heller ha i maten. Man behöver inte använda speciellt mycket rengöringsmedel eller liknande för att få det rent utan varmt vatten och såpa räcker bra. För att hålla det lättstädat är det bra att inte ha allt för många saker på bänkarna. Bakmaskiner och annat som måste stå framme kan man enkelt täcka över med en kökshandduk.

När man har bakat färdigt är det också klokt att städa av köket så att man får bort mjöl och annat som ligger kvar på bänkarna. Det ger ett rent och fint intryck.

Back To Top
Total