skip to Main Content
Gör Vardagsmaten Lyxig

Gör vardagsmaten lyxig

 

Med små enkla knep och billiga ingredienser kan den allra tråkigaste vardagsmaten kännas lyxig. Det krävs inte mycket för att man ska få till den där speciella middagen, även om man bara har köttfärssås och spaghetti att bjuda på.

Det absolut enklaste knepet att ta till är att använda dig av färska kryddor i form av basilika och persilja. Med en liten kvist uppe på toppen av maten kan den mest tråkiga rätt bli uppiffad och dessutom är kryddorna inte dyrare att köpa in. Kryddorna kan du hitta i din närmaste mataffär, men vill man göra det extra speciellt kan man odla kryddorna själv.

Ett annat sätt att förändra maten är att förändra sättet de tillagas på. Kokad pasta kan kännas trist och lamt, men om man (efter kokning) steker pastan tillsammans med en god soya eller varför inte tillagar pastan helt i pannan med en krämig gräddsås, så får pastan en helt annan smak och känsla.

Med matlagning är allt möjligt och det finns inga gränser eller regler för att en produkt ska tillagas eller ätas på ett specifikt sätt. Kött som fågel och fläsk behöver dock alltid vara helt genomstekt innan servering.

Back To Top
Total