skip to Main Content
Article 11

Article 11

 

Idag har det människor blivit mer och mer medvetna om hur mycket kemikalier påverkar miljön och naturen. Kanske har man börjat med enkla saker som att byta ut märket på sitt tvättmedel eller ställt utan städprodukterna för mer miljövänliga alternativ. Detta är såklart väldigt bra, men få glömmer bort hur mycket kemikalier som används för att förbättra sitt utseende, t.ex. hårfärg som sköljs rakt ner i avloppet.

För vissa kan det kännas omöjligt att sluta färga håret. Kanske gör man det för att variera sitt utseende och för att det är roligt eller så färgar man för att täcka över gråa hår. Oavsett vilken anledning man har så innehåller hårfärg otroligt mycket kemikalier, som sedan åker ut i avloppssystemen och tillbaka in i människans dricksvatten.

Vill man inte sluta färga sitt hår finns det andra alternativ. Matvaror och kryddor har länge använts för att ge hår och textilier andra färger och ger sällan allergiska reaktioner. Kaffe kan t.ex. användas för den som vill åstadkomma en mörkare hårton, medan indigopulver ger en blåsvart nyans. För den som istället vill ljusa upp sitt hår, men inte använda kemikalier, har både citron och kamomill en uppljusande effekt.

Back To Top
Total