skip to Main Content
Laga Mat Från Grunden

Laga mat från grunden

Färdiga köttbullar, grillade kycklingar, pommes att värma i ugnen eller potatismos i pulverform. Idag finns det en hel uppsjö av halv- eller helfabrikat som inte kräver mer än att man har en mikrovågsugn eller en spis att använda sig av. Halv- och helfabrikat är enkelt, går snabbt och smakar gott, vilket har gjort produkterna till några av de mest populära i matvaruindustrin någonsin.

Trots att maten är god och ser nyttig ut, är det ytterst sällan den är det. Visst finns det några enstaka fall då maten faktiskt har en bra innehållsförteckning och är i så ren form som möjligt, men i majoriteten av situationerna innehåller färdig mat mycket socker och konserveringsmedel.

Att laga mat från grunden är enklare än man kan tro och med bra planering behöver det inte alls ta speciellt lång tid. Med ett paket köttfärs kan du enkelt rulla ihop en hög med köttbullar och kan med gott samvete ge ditt barn mat som faktiskt ger näring till kroppen. Även sådana saker som att göra eget potatismos, panera sin egen fisk eller göra sin egen sås är i praktiken mycket snabbt och man behöver inte vara någon mästerkock för att lyckas.

Att komma ifrån alla typer av konserveringsmedel är troligtvis svårt i dagens samhälle. Åtminstone om man inte äger sin gen trädgård där allt från grönsaker till potatis odlas, men genom att välja ekologiska produkter ser du också till att minska på alla de bekämpningsmedel och konserveringsmedel som grönsakerna idag är fulla av. Det är dyrare för stunden, men billigare och bättre för hälsan och miljön i längden.

Back To Top
Total