skip to Main Content
Baka Tillsammans Med Barn

Baka tillsammans med barn

Som många vuxna redan är medvetna om så kan barn vara väldigt svåra att ständigt hålla sysselsatta. Är man förälder själv har man troligtvis fått uppleva det mer än en gång. Barnet leker med lego och blir uttråkad efter fem minuter, går vidare till att pyssla ihop en egen mugg med tryck och blir uttråkad efter fem minuter och så fortsätter det fram till dess att man själv behöver hjälpa barnet in i en ny lek. Att vara förälder är inte alltid det lättaste, men även för morföräldrar, farföräldrar, syskon eller barnvakter kan det vara svårt att underhålla ett barn tillräckligt länge. Vi har dock lösningen på problemet!

Baka tillsammans

Att baka tillsammans är underbart roligt och lämnar mängder med möjligheter för dig och barnet att använda er fantasi. Förutom att det är kul att baka så har man även möjlighet att spendera tid tillsammans med barnet och får något riktigt gott att njuta av på kvällen, efter middagen eller till mellanmål. Man får räkna med att det kan bli en hel del kladd och stök när det är barn med i bilden, men genom att låta barnet vara så delaktigt som möjligt så kommer barnets självförtroende även att växa.

Perfekta barn-recept

För att det ska bli roligt att baka tillsammans så måste det även vara enkelt. Glöm allt var perfektion heter och satsa istället på att ha kul och baka något som ni tycker är riktigt gott. Här nedan har vi satt ihop en lista på ett flertal olika bakverk, kakor och andra godsaker som passar utmärkt att ge sig in på. Många barn (och även vissa vuxna) har svårt att vänta för länge på något gott och därför är alla nedanstående alternativ både snabba att röra ihop så väl som snabba att grädda/tillaga.

Kladdkaka – Finns det någon som inte älskar kladdkaka? VI skulle inte tro det. Kladdkaka går snabbt att röra ihop och kan även bakas utan ägg för den som är allergisk eller inte har orkat handla.

Cup Cakes – Cup cakes är otroligt enkla att röra ihop (använd valfritt muffinsrecept) och så fruktansvärt spännande att dekorera. Använd er av flera olika färger på frostingen och ös på med strössel, chokladbitar, godis eller vad helst ni önskar.

Mördegskakor – Mördegskakor kanske inte låter som det mest roliga alternativet när man ska baka, men sanningen är att de är enkla och uppskattas av alla. Med mördegskakor finns det inga gränser. Gå loss med olika verktyg för att skapa roliga mönster och ge kakorna en egen touch genom att dekorera med kanel och socker, mandlar, choklad, jordgubbssylt eller varför inte russin.

Sockerkaka – Behöver vi egentligen säga något mer? En sockerkaka är otroligt god, går snabbt att få ihop och är klar på bara några minuter.

Back To Top
Total