skip to Main Content
Egen Mat Eller Catering?

Egen mat eller catering?

 

Det vankas fest och planerna är i full gång. Kanske är det dags att fira en riktigt stor födelsedag, ett dop eller till och med ett bröllop. När man planerar event och firande av större slag är det inte ovanligt att maten oftast är i fokus, och utöver dekorationer brukar maten vara det absolut första som man tänker på.

Mat och godsaker är festens mittpunkt och så har det nästan alltid varit. Som värd vill man att alla gäster ska kunna äta något som de tycker om och att maten ska hålla en bra kvalitet. Utöver det vill de allra flesta se till så att kalaset inte kommer kosta för mycket och försöker på så vis hitta lösningar och minst kostsamma alternativ.

Om man inte har en väldigt hög budget för vad maten får kosta är det viktigt att sätta sig ner och planera. Var säker på hur många gäster som kommer att dyka upp och ta reda på om det finns några allergiker. Bara här ser du till att spara in en hel del pengar, just eftersom du inte behöver oroa dig för att köpa mer mat än vad som kommer att ätas och du slipper även tänka på att laga/beställa flera olika typer av maträtter för allergikerna.

Att ha ett tema på sin mat är väldigt roligt och kan ge en röd tråd genom hela festen. De svenska mattraditionerna har fått kliva åt sidan och idag är det ofta libanesiskt, sydamerikanskt eller grekiskt som gäller. Svenskarna har blivit mer och mer öppna för nya smaker och byter mer än gärna kalla kötbulls- och rödbetssalladsmackor mot köttspett och hummus. Du väljer naturligtvis själv vad du tror kommer passa just ditt event och dina gäster, men var inte rädd för att testa något nytt och spännande.

Är det planerat att vara en större fest där många gäster kommer finnas på plats kan det vara bra att ta hjälp av en cateringfirma. I annat fall tjänar man oftast in pengar på att stå för matlagningen själv, men är det många gäster kan det vara otroligt svårt att hinna med och troligtvis kommer man även att få spendera en hel del tid i köket, istället för att umgås och ha roligt tillsammans med sina vänner. Sverige erbjuder ett flertal professionella och bra cateringfirmor att använda sig av. Vissa är flexibla och anpassar sig efter den typ av mat som du själv önskar, medan andra istället har fasta menyer att utgå efter. Letar du efter mat från ett annat land är det nästan alltid bäst att vända sig till en cateringfirma som har den inriktningen, eftersom du då kan känna dig mer säker på att maten kommer att smaka precis så som den ska.

Back To Top
Total