skip to Main Content
Städa Miljövänligt Med Mat

Städa miljövänligt med mat

 

Varje dag åker mängder med kemikalier ner i avloppssystemen och påverkar människor och miljö. Det krävs gemensamma krafter för att minska på den miljöförstöring som finns idag och ett enkelt, men effektivt, knep är att städa mer miljövänligt. Varje dag städer människor sina hem och det används allt från starka kemikalier till mildare fettlösande sprayer. Genom att välja bort denna typ av produkt är man med och bidrar till en bättre natur.

Det finns gott om husmorsknep att använda sig av för den som vill städa med matvaror. Citron och ättika används flitigt och har många positiva egenskaper, men även bakpulver, tandkräm och ketchup kan användas inom flera områden. Man bör vara försiktig när man använder sig av citron i samband med städning, eftersom frukten har en blekande effekt på vissa material.

Även vid användning av bakpulver bör man vara försiktig med på vilka områden produkten ska appliceras på. Bakpulver har nämligen en lätt slipande effekt, vilket man bör undvika på känsliga ytor. Här kan istället vanligt varmt vatten och en mikrofiberduk komma till användning. Mikrofiberdukar har på senaste tid blivit mycket populära och tar bort smuts och fläckar, utan att repa.

Back To Top
Total