skip to Main Content
Så Lyckas Du Med Catering

Så lyckas du med catering

 

Att beställa mat inför ett större event kan faktiskt vara betydligt svårare än man kan tro. Förutom att maten ska ordnas kanske en gästlista ska skrivas, lokal ska hyras och dekorationerna ska finnas på plats inför den stora dagen. Att dessutom behöva ta hand om maten själv kan för många kännas väldigt stressande och därför är det inte ovanligt att man vänder sig till en cateringfirma för att få hjälp.

I Sverige finns det många bra cateringfirmor som är redo att stå till tjänst, men för att lyckas med catering finns det en hel del saker som man behöver tänka på. I denna text kommer du att få läsa om hur du går tillväga för att lyckas, även om det inte är du som ska fixa maten.

  • Till att börja med är det alltid viktigt att vara ute i så god tid som möjligt när du gör din beställning. Det är ytterst få cateringsföretag som kommer ta sig an en större order från en dag till en annan och risken finns att du då missar din chans. Försök att tänka ut ungefärligt när du vill ha maten levererad och se till så att leveransen passar in med övrigt schema för dagen.
  • Planerar du att stå för egen dricka eller är det något du vill att firman ska ta med? Var då säker på att du väljer ett företag som har ett cateringtillstånd för servering av alkohol.
  • Var mycket uppmärksam på om det finns några allergier hos dina gäster. Om så är fallet är det viktigt att cateringfirman får reda på dessa, så att de kan anpassa maten till alla olika behov. Detta gäller även för de gäster som kräver någon typ av specialkost, t.ex. där fläskkött inte får förekomma.
  • Oftast brukar man klara av att ställa fram maten själv, men inför större eller mer exklusiva tillställningar kan det vara bra att ha serveringspersonal. Det är dock inte alla cateringfirmor som erbjuder denna typ av tjänst och det kan bli riktigt kostsamt att hyra in personal. Önskar ni servering av maten kan det därför vara bättre att vänta sig till ett annat företag eller höra sig för med vänner och bekanta och de känner någon som vill ställa upp.
  • Maten kommer naturligtvis att behöva serveras på något och här är det upp till en själv om man vill använda sig av engångsartiklar eller vanligt porslin. Ibland kan det vara möjligt att hyra porslin från den cateringfirma som man anlitar, men i många fall så föredrar även cateringfirmorna engångstallrikar och bestick, just för att slippa hämta upp sakerna när festen är över.
Back To Top
Total